A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány tevékenysége 2014-ben

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány szíves figyelmébe ajáőnlja a Nemzeti Művelődési Intézet programját:
 
A Nemzeti Művelődési Intézet Baranya megyei Irodája 2014. december 10-én 10.00 órától Örökség - Érték – Közösség címmel szakmai napot rendez.
A szakmai nap keretében Helyi értékek, hagyományok szerepe az egyén és a közösségek életében címmel dr. Minorics Tünde, etnográfus,
a Baranyai Értéktár Bizottság tevékenységéről Szatyor Győző a bizottság elnöke tart előadást, valamint baranyai települések, civil szervezetek képviselői mutatják be értékfeltáró munkájukat.
A szakmai naphoz kiállítás is kapcsolódik, amely válogatást nyújt a baranyai értékekből.

A szakmai nap helyszíne: Fülep Lajos Művelődési Központ, Pécsvárad

A szakmai napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A mellékelt jelentkezési lapot kérjük, december 4-ig szíveskedjenek a varadi.judit@nmi.hu e-mail címre visszajuttatni.
 
 
 
 

Gratulálunk Ognjenovic Kettős Zsuzsannának a kitüntetéshez, és köszönjünk a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány két évtizedes fesztiváljain való részvételét és szakmai munkáját!
 
 
Október 24-én Eszéken adták át a díjat Kettős Zsuzsanna ének-zene szakos tanárnőnek, aki több csoport, művészeti együttes vezetője. A Magyar köztársaság Arany Érdemkeresztjét a horvátországi megyarság körében végzett több évtizedes kimagasló oktató-nevelő munkájáért kapta. A kitüntetést De Blasio Antonio eszéki főkonzul adta át.
 
 
 

 
 
Szentkereszti István Kapoli-díjas faragó, a Némpművészet Mestere, népi iparművész jubileumi kiállítása
 
Sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját október 10-én (péntek) 17 órára a Pannon Magyar Házba (Pécs, János utca 22.)
Szentkereszti István fafaragó
jubileumi kiállítására
 
A kiállítás hétköznap 10-17 óráig tekinthető meg december 5-ig.
 

XXIII. Határon Túli Magyarok Fesztiválja
Pécs-Baranya, 2014. szeptember 11-17.
 
Köszönjük, hogy idén is sokan érezték fontosnak a határoktól független magyar összetartozást, a magyar kultúrás, hagyományaink továbbörökítését. Idén is számos programmal vártuk a látogatókat Pécsett és Baranyában, igyekeztünk a magyar művészet és kultúra minél szélesebb palettáját kínálni az érdeklődőknek.
Nem csak a látogatóinknak jár köszönet. Hálával tartozunk partnereinknek és támogatóinknak a fesztivál megvalósulásához nyújtott segítséget.
A fesztivál képei hamarosan elérhetőek lesznek a Galériában.
 
Szentkereszti István Kapoli-díjas fafaragó, népi iparművész, a Népművészet Mesterének szeptember 17-ére meghirdetett kiállítása október 10-én kerül megrendezésre.
 

Az MTVA Kós Károly Kollégiumának ülése a Pannon Magyar Házban
 
 
 
 

Böjte Csaba látogatása a Pannon Magyar Házban
 
Böjte Csaba ferences rendi testvér augusztus 20-án látogatást tett az Alapítvány Pannon Magyar Házában, ahol átvette a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek gyűjtött, mintegy ötszáz kötetes könyvadományunkat. Böjte Csaba egyúttal meghívta az Alapítvány Művészeti Műhelyét Borszékre.
 
 

 
 
TárHázról-Házra
 
A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Tárházról-Házra című kiállításának pécsi megnyitójára
2014. augusztus 22-én (péntek) 17 órára
a Pannon Magyar Házba (Pécs, János utca 22.)
 
 

GYÁSZHÍR
 

"Gondolj arra, hogy én már ott leszek melletted, csak a szemeddel nem láthatsz. Ott leszek a tulipánok színében, a kis almafa rügyeiben, a virágillatban s a szellőben, mely megborzolja néha a hajadat."

Wass Albert

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

Ádám Jenő

a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kurátora, korelnöke és segítője, barátunk,

életének 92. évében, 2014. augusztus 14-én visszaadta lelkét a Teremtőnek.

 

2014. augusztus 18-án, 16 órakor búcsúzunk tőle a horvátországi Sepse (Kotlina) temetőjében.

 

Az alapítvány kuratóriuma